Stockholms skärgårdsstugor logotype
ID 2895 Sundskär 
 
Uterum till höger / Conservatory to the right 
 
Uterum / Conservatory 
 
 
 
 
 
Gasspis + solcellsdrivet kylskåp / Gas-stove + solar-powered refrigerator 
Sovrum övervåningen / Bed room upper floor 
Sovrum nedervåningen / Bed room entrance floor 
Tvättrum i huset / Main house 
Torrdass i eget hus / Dry toilet in separate house 
Utsikt från bastu / View from sauna 
Utsikt från duschrummet / View from the shower room 
Bastuhus/Sjöbod  
2 bäddar 80x200 cm/2 beds 80x200 cm 
 
Dusch i bastuhuset / Shower in the sauna house 
 
Roddbåt ingår / Rowing boat included 
 
Solnedgång på bryggan / Enjoy sunset from the jetty 
 
 
 
Tomten är full av vårblommor / Flowers over the plot of land, in spring and early summer 
 
 
Bilder

Sundskär, norra skärgården

ID2895
Drömmer du om en stuga med fri utsikt mot havet, avskild sjötomt, egen brygga och vedeldad bastu? Ön Sundskär i norra skärgården erbjuder vacker natur, havsvyer och solnedgångar som ger ett lugn i själen. En underbar avkoppling från vardagslivet där du kan njuta av en helt unik miljö! Du får en fantastisk tomt på cirka 9500 kvm varav 4500 kvm är sjötomt.

Nere vid den egna bryggan ligger bastun med möjlighet till dusch eller dopp i havet. Här finns en roddbåt som du kan nyttja för en stilla tur eller för spinnfiske. Har du tillgång till egen motorbåt har du närhet till den vackra Söderarmsskärgården med många möjligheter till båtutflykter och spännande upptäcktsfärder.

Skärgårdsstugan är trevligt inredd och består av kök med solcellsdrivet kylskåp och gasspis. Köket är trots avsaknad av el, både praktiskt och funktionellt och som komplement finns en jordkällare om kylskåpet blir fullt och du behöver ställa livsmedel svalt. Kaffet brygger du med en pressobryggare. Vardagsrummet är stort och hemtrevligt med en skön soffgrupp samt matplats, braskamin samt en dieseldriven Wallasvärmare Det finns även ett enkelt litet inglasat uterum med bord och stolar. Stugan har två sovrum; (ett på nedervåningen och ett på övervåningen) båda med två bekväma enkelsängar i vardera rummet. Spjälsäng/resebarnsäng och barnstol kan lånas ut till små barn och vid behov kan du boka en extra säng att placera i ett av sovrummen.
Tvättrum finns i huset, och ett välordnat torrdass med separett ligger nära intill.

Nere vid bryggan ligger bastustugan/Sjöboden, här finns en utdragbar dagbädd med 2 enklare bäddar 80x200cm med skumgummimadrasser och även en dusch. Varmvatten till duschen får du genom att värma vatten vid bastubad, alternativt om du kokar vatten.

Här finns som du nu förstår inte alla moderna bekvämligheter, men precis vad man behöver. El saknas på ön men ersätts av solceller och gasol. Den fina skärgårdsmiljön är som gjord för att inte fastna med blicken i skärmar och datorer, men det finns fungerande täckning för mobiler och surfing.

Vid stugan finns en altan i skyddat läge med matgrupp, samt en gasolgrill.
Nere vid havet finns en nybyggd terrass som är försett med bord och sex stolar. Här har man fri sikt åt flera håll, ett perfekt ställe för fika, drink eller middag.

Sundskär ligger cirka 4,5 distansminuter sydost från Kapellskär. Ön är 1,5 km lång med främst lövskog och många berg i dagen. Det finns cirka fem kilometer fina promenadstigar, som hålls öppna av byalaget.

Omgivningar:
Söderarms skärgård är en arkipelag som består av hundratals mindre öar, holmar, skär och kobbar som avgränsas av Ålands hav i öster, Havssvalget i norr, Rankaröfjärden i väster och i söder av en djupränna som sträcker sig från Uddjupet in mot Vidinge.

Det finns många vackra öar i denna del av skärgården, bland de mer kända är Inre Hamnskär som är arkipelagens största ö och känd för sin blomsterprakt. Mest känd av öarna är nog Torskär med Söderarms fyr.

Trevliga utflyktsmål nära Sundskär om du har tillgång till egen båt:
Lidö är ett naturreservat mitt i Roslagen. Här hittar du kobbar, klippor, härliga promenadstråk, badplatser, en självförsörjande bondgård, gästhamn med 50 båtplatser och ett värdshus med skärgårdsinspirerad meny.

Fejan har en spännande historia. Den forna karantänstationen for koleradrabbade är vandrarhem och alldeles vid vattnet ligger den populära krogen. Restaurang, gästhamn och reguljär båttrafik gör Fejan till ett lättillgängligt resmål.

Furusund har gett namn till den trafikerade Furusundsleden som passerar mellan Furusund och Yxlan. Furusund är societetens och författarnas välkända skärgårdsparadis som åter fått liv. Här väntar snickarglädje, båtliv, bad och god mat på Furusunds värdshus.

Ådskär är en vacker ö med höga berg och karg ytterskärgårdsnatur med vindpinade buskar samt hjortron om du har tur. Där finns möjlighet till spännande bergsklättring och oerhört vackra vyer ut mot Söderarmsskärgården. Du kan även få se havsörn segla över fjärden.

Kommunikationer:
Avståndet från Stockholm till Räfsnäs brygga är cirka 9 mil med bil. Bussförbindelse finns från hpl Tekniska Högskolan vid Östra station i Stockholm.
Res med egen båt eller taxibåt från Räfsnäs brygga.

Du tar med egna lakan, örngott och handdukar, tänk på att det behövs extra handdukar för bastubad. På ön finns ingen affär eller servering. Du måste alltså planera och ta med egen mat. Under högsäsong vecka 25-32 kan mat beställas fram till egna bryggan från Mathem.se. Leveransen kostar 349 kr. Observera att leverans kanske inte sker dagligen utan behöver stämmas av. Gäster med egen båt kan även handla på lanthandel på Gräddö/ Tjockö.

Roddbåt för max 4 personer ingår och det finns ett antal flytvästar i olika storlekar att låna. Stäm av med ägarna om det finns passande västar för alla i ditt sällskap eller du behöver ta med.

En korg ved till kaminen i huset och en till bastun ingår. Om du vill ha mer går det bra att fylla på korgarna med ved för 50 kr per korg/säck.

Innan avresa städar du och ditt sällskap huset efter städlista som finns i huspärmen.
Städdeposition: 1000 kr som återbetalas efter godkänd städning.

På förfrågan;
Två kajaker kan - efter överenskommelse med husägarna - hyras vid ankomsten.
Barnsäng och barnstol ingår i priset.
Extrasäng vikmodell för barn/junior ingår i priset.

Husdjur är ej tillåtna.
Gräddö Kappelskär Stockholm SE

Visa på karta
ALLMÄNT
Hus nr
ID2895
Byte
söndag
Rökning
Nej
Husdjur
Nej
El
Nej
Hustyp
Fritidshus
Byggnadens standard
God fritidshusstandard
Inredningens standard
God fritidshusstandard
Vatten
Enskilt VA
Yta (m²)
73 m²
Yta i extrahus
8 m²
Boningshus
1 st
Totalt antal rum inkl.kök
4 st
SOVRUM OCH BÄDDAR
Antal sovrum
2 st
Bäddar
4+3
   - I enkelsäng
4 st
   - I dubbelsäng
0 st
Extrasängar
   - Bäddsoffa
0 st
   - Viksäng
1 st
Antal små sängar
   - Spjälsäng
1 st
   - Barnsäng
0 st
   - Juniorsäng
0 st
BADRUM
Toalett standard
TC
Antal toaletter
1 st
Dusch
1 st
KÖK
Kök
Arbetskök
Utrustning Kök
God
Kyl
Ja
Frys
Nej
Frysfack
Nej
Spis
Gas / gasolspis
Spisfläkt
Ja
Mikrovågsugn
Nej
Brödrost
Nej
Vattenkokare
Nej
Kaffebryggare
Ja
Diskmaskin
Nej
ÖVRIG UTRUSTNING
Bastu
Ved
Eldstad
Braskamin
Grill
Ja
TV
Nej
Internet
Ja
Anslutning
WiFi
OMGIVNING
Tomt
4500 m²
Altan
Altan
Utemöbler
Ja
Brygga
Egen brygga
Havs-/sjöutsikt
Panorama
Läge
Ö-läge utan reguljär landförbindelse
Båt
Roddbåt ingår
Båtplats
Bryggplats
Avst till havet
10 m
Avst bad
10 m
Avst till fiske
10 m
 
 

Lägg detta objekt i kundvagnen

Hus nrID2895
Hus Namn  Sundskär, norra skärgården
Ankomstdatum  2022-06-05
Avresedatum  2022-06-12
Status
 Ej ledig
Ankomstdatumet har redan varit, prova ett senare datum
Antal vuxna
Antal barn
Pris
7.900 kr
 
Gäster tar med eget linne och handdukar0 kr 
Städdeposition 1000 kr 0 kr 
Summa
 

 

 


Rated 4.42/5 based on 6 customer reviews
 

Dela: