Stockholms skärgårdsstugor logotype

Tyresö slott
Tyresö slott

Tyresö

Tyresö ligger på fastlandet i den södra delen av Stockholms Skärgård, endast 20 minuter från Stockholm med bil. Här kan du ta del av en fantastisk natur och skärgårdsmiljö genom de vackra naturreservaten och Tyresta nationalpark.

Värt att besöka är Tyresö slott och dess slottspark. Slottet är nationalromantiskt och har anor från 1600-talet. Här är det idylliskt att duka upp en picknick i parken och ta en promenad till Tyresö kyrka som ligger alldeles i närheten.

Man kan även fortsätta förbi slottsområdet ut på Brevik (Tyresöhalvön). Detta är en underbar skärgårdshalvö med flera små stränder. På halvön finns även ett utkikstorn uppe på Telegrafberget, där får man en fantastisk vy över skärgården.

Alby tyresö
Alby friluftsgård

I Tyresö finns mycket för den naturintresserade: bad, fiske, båtliv, vandring, cykelturer och svampplockning. Man kan även besöka öppna bondgårdar med djurhagar och ridning.

 

Till Tyresö från Stockholm kan man ta sig på flera sätt:

  • Med bil: Tyresö vägen 229, från Stockholm C tar resan cirka 20 minuter. 
  • Med buss: från Stockholm, Gullmarsplan mot Tyresö Centrum eller Trollbäckens centrum (ca. 15 min resa): www.sl.se, Tfn: 08-600 10 00
  • Waxholmsbåt från Stockholm: www.waxholmsbolaget.se

 

Kontakta gärna Tyresö turistbyrå för mer information eller per tel. 08-770 03 04. Turistbyrån är belägen i Lakejvillan vid Lilla Tyresö vandrarhem i slottsområdet, samt även i Servicecentret i kommunhuset vid Tyresö Centrum.

 

Dela: